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February 13, 2001

Mr. Thomas M. Kelly
Kelley, Drye & Warren
Two Stamford Plaza

281 Tresser Boulevard
Stamford, CT 06901-3229

RE: Robbins & Henderson Interpretive Opinion
File # B00236847

Dear Mr. Kelly:

This letter is in response to your request for an interpretive opinion from the Utah
Division of Securities (“Division”). You asked the Division to opine whether Robbins and
Henderson, LLC (“Robbins and Henderson™) would be required to license as a broker-dealer,
pursuant to §61-1-3 of the Utah Uniform Securities Act (“Act™), to transact business with a
financial services holding company (the “Company”) with a place of business in Utah. For the
reasons stated below, it is the Division’s opinion that Robbins and Henderson need not be
licensed as a broker-dealer to transact business in this state solely with a financial services
holding company.

Section 61-1-3 of the Act states “it is unlawful for any person to transact business in this
state as a broker-dealer or agent unless the person is licensed under this chapter.” To determine
whether Robbins and Henderson would be required to license as a broker-dealer, the Division
looks to the definition of broker-dealer set forth in § 61-1-13 (3) of the Act. “Broker-dealer
means any person engaged in the business of effecting transactions in securities for the account
of others or for his own account.” Section 61-1-13 (3) continues, “[b]roker-dealer does not
include. . . d) a person who has no place of business in this state if: i) the person effects
transactions in this state exclusively with or through . . . banks, savings institutions, trust
companies, insurance companies, investment companies as defined in the Investment Company
Act of 1940, pension or profit-sharing trusts, or other financial institutions or institutional buyers,
whether acting for themselves or as trustees.”

Because financial services holding company is not expressly listed in § 61-1-13 (3) of the
Act, the Division must determine if a financial services holding company would be considered a
financial institution and/or institutional buyer for purposes of this definition. “financial services
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holding company” is a designation created under section 4 of the Bank Holding Company Act
(12 USCS § 1841 et seq.) and granted by the Federal Reserve. With this designation, the
financial services holding company can engage in financial activities, insurance and securities
underwriting and agency activities, merchant banking and insurance company portfolio
investment activities. Companies with no place of business in this state, and dealing only with
the entities specified in § 61-1-13 (3)(d) of the Act, are excluded from the definition of broker-
dealer based upon the experience and sophistication of the customer. A financial services
holding company, designated as such and regulated by the Federal Reserve, has the experience
and sophistication that would qualify it as a financial institution and/or institutional buyer.
Accordingly, Robbins and Henderson, having no place of business in this state, need not be
licensed to transact business in this state if its sole client in Utah is a financial services holding
company regulated by the Federal Reserve.

Please note that this opinion relates only to the circumstances described above. Because
this opinion is based on representations made to the Division, it should be further noted that any
different facts or conditions of a material nature might require a different conclusion.

Very truly yours,
UTAH DIVISION OF SECURITIES

L0 Sncsb,

Paula W. Faerber
Staff Attorney
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Paula Faeber, Esq.

Utah Division of Securities

160 East 300 South, 2™ Floor
P.O. Box 146760

Salt Lake City, Utah 84145-6760

Re: Robbins & Henderson, LLC

Dear Ms. Faeber:

We represent Robbins & Henderson, LLC (“Robbins” or the “Firm”), a broker-
dealer registered with the United States Securities and Exchange Commission and the New York
Stock Exchange, Inc. (“NYSE” or the “Exchange”). On behalf of Robbins, we are respectfully
requesting from the Utah Division of Securities (the “Division™) an interpretive opinion under
Section 61-1-13(3) of the Utah Code Annotated, 1953, as amended (the “Code”) with respect to
certain securities transactions effected by the Firm. The basis for this request is that certain
material terms, relevant to a determination of Robbins’ status as a “broker-dealer,” have not been
defined in the Code or the Utah Administrative Code (the “Rules”) and require interpretation.

Robbins is a limited liability company organized in the State of New York whose
sole place of business is located in New York City. The Firm conducts an independent NYSE
Floor brokerage business which consists of accepting and executing orders in NYSE-listed
securities on the Floor of the Exchange for other NYSE member organizations. The Firm has
recently applied to the NYSE for approval to conduct a “public business” so that it may accept
orders directly from public customers. Once approved to do a public business, Robbins intends
to accept and execute orders for a certain New York-based corporation (the “Company”),
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amongst other public clients. It is contemplated that a portion of the Company’s orders will be
telephoned to Robbins directly from the Company’s Utah offices.'

All Company orders transmitted to Robbins will be initiated by the Company for
its own account. The Company will not submit orders to Robbins as an agent for others.
Furthermore, the Company maintains full investment discretion over the security, the number of
shares, and the price of each trade. Robbins will not solicit any purchase or sale to the Company
or provide investment advice. The Firm will simply act as an execution vehicle for trades in
NYSE-listed securities.

The Company is a financial services holding company engaged in personal and
commercial lines of property and casualty insurance, banking and lending and manufacturing
activities. The Company’s common stock is listed on the NYSE and has a current market
capitalization of nearly $1.6 billion. In addition to the execution of trades in NYSE-listed
securities of potential targets, the Company will utilize Robbins’ services to trade its own
common stock.

We believe that Robbins is excepted from the definition of a “broker-dealer”
under Section 61-1-13(3) of the Code and that the Firm is, therefore, not required to comply with
the registration provisions contained Section 61-1-4(1)(a). Under Section 61-1-13(3), the term
“broker-dealer” is defined as any person engaged in the business of effecting transactions in
securities for the account of others or for his own account. However, Section 61-1-13(3)(d)(i)(C)
of the Code excludes from the definition persons who have no place of business within the state
and who effect transactions in the state with or through financial institutions or institutional
buyers, whether acting for themselves or as trustees. We believe that the Company is a financial
institution or institutional buyer acting for itself, and that, therefore, Robbins’ dealings with the
Company do not bring the Firm within the definition of broker-dealer.

The terms “financial institutions” and “institutional buyer” are not specifically
defined in the Code or in any Rule. In such a situation, Section 61-1-13(27) of the Code states
that the meaning of a term neither specifically defined in the Code or in a Rule shall be the
meaning commonly accepted in the business community. It seems clear, based upon its
holdings, market capitalization, and investment sophistication and strategy, that the Company
would be considered to be both a “financial institution” and “institutional buyer” by the business
community. Furthermore, it is our view that the Company’s experience and sophistication
removes much of the need for the protections afforded by requiring Robbins to apply for Utah
broker-dealer registration. It is our understanding that such an investor’s ability to make
informed investment decisions and to appreciate the risks involved was the rationale underlying
the definitional exclusion contained in Section 61-1-13(3)(d)(i)(C).

It is contemplated that the Company is the only Robbins’ customer who will
communicate orders to the Firm from a Utah location.

CTOI/KELLT/165744.1
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We believe that due to the Company’s investment experience, sophistication and
financial strength, it is a “financial institution” or “institutional buyer” acting for itself and that,
by virtue this classification, Robbins’ activities with the Company do not conform with the
definition of “broker-dealer” provided in the Code.> We respectfully request that you confirm
that the Company is, indeed, a “financial institution” or “institutional buyer” within the meaning
of Section 61-1-13(3)(d)(1)(C), thus excluding Robbins from the definition of “broker-dealer”
and the registration requirement.

Finally, with respect to Rule 164-25-5, Robbins represents that there is no legal
action, judicial or administrative, which relates, directly or indirectly, to the facts set forth.
Furthermore, as previously stated, the Firm has applied to the NYSE for approval to conduct a
“public business”. The Firm’s application to conduct a public business has not been approved as
of the date of this letter.

If you require additional information or have any questions about this request,
please do not hesitate to contact me at the telephone number previously provided. We have

enclosed our check in the amount of $120.00 in payment of the filing fee for this request. Thank
you for your consideration.

Sincerely,

P mmx

Thomas M. Kelly

TMK:tk

2 We further believe it to be evident that Section 61-1-13(3)(d)(i)(A) of the Code
specifically excludes Robbins from the definition of broker-dealer with respect to
Company repurchases and other trades in its own common stock effected by the Firm.
Section 61-1-13(3)(d)(i)(A) states that “broker-dealer” does not include a person who has
no place of business in this state if the person effects transactions in the state exclusively
with or through the issuers of the securities involved in the transactions.
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